فرهنگ و هنر

وظیفه سنگین «جناب‌خان» در ایام جنگ

چهار دهه بعد از پخش برنامه‌های عروسکی پربیننده در ایام دفاع مقدس، جناب‌خان؛ دیگر عروسک محبوب تلویزیون برای افزایش امید و نشاط به آنتن آمد و این وظیفه خطیر را بر عهده گرفت.

به گزارش  خبرگزاری خبرآنلاین، در روزهای گذشته و در حالی که تجاوز نظامی رژیم اشغالگر قدس به کشورمان به هفته دوم رسیده بود، صداوسیما با هدف کاهش اضطراب ناشی از حوادث جنگ، «هزار و یک» را به آنتن برگرداند. این برنامه با تم طنز و کمدی تا آخرین روزهای پیش از شروع ماه محرم در جدول پخش قرار داشت.

براساس گزارش ایسنا، ازسرگیری پخش برنامه «هزار و یک» که در مقطعی پیش از محرم، بازگشت برنامه‌های طنز و کمدی به آنتن تلویزیون را برای افزایش امید و نشاط اجتماعی رقم زد، بار دیگر با حضور «جناب خان» در تلویزیون همراه بود که از جمله شخصیت‌های محبوب نمایشی در صداوسیما به شمار می‌آید.

این عروسک که طرفداران فراوانی دارد و در سال‌های اخیر در «خندوانه» و سپس «هزار و یک» تماشاگران را پای شوخی‌ها و ترانه‌های خود نشانده، می‌تواند یکی از عوامل نشاط و زنده‌دلی جامعه در روزهای تلخ و اضطراب‌آور جنگ لقب گیرد؛ جایگاهی که در جریان جنگ تحمیلی هشت ساله عراق علیه کشورمان به عروسک‌های محبوب دیگری تعلق داشت.

در روزهای طولانی جنگ در دهه ۶۰، «محله بروبیا»، «چاق و لاغر»، «مدرسه موش‌ها» و «خونه مادربزرگه» برخی از برنامه‌های عروسکی بودند که روی آنتن تلویزیون رفتند تا به افزایش امید و نشاط خصوصا در بین کودکان آن زمان کمک کنند. نگاهی به این عناوین نشان می‌دهد این محصولات ویژه مخاطب کودک و نوجوان طراحی شده بودند؛ هرچند از گستره مخاطب قابل توجهی برخوردار بودند و گاه تماشاگران بزرگسال را نیز سرگرم می‌کردند.

وظیفه سنگین «جناب خان» در ایام جنگ
برنامه عروسکی خونه مادربزرگه/ از سال ۱۳۶۶ به کارگردانی مرضیه برومند در ۲۴ قسمت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه‌ای ساخته شد.

با این همه شبکه‌های سیما تصمیم گرفتند سایر برنامه‌های طنز و کمدی را در هفته پایانی منتهی به ماه محرم به آنتن برنگرداندند و عملا «هزار و یک» تنها برنامه کمدی در تلویزیون به شمار می‌رفت که وظیفه سنگینی را بر دوش می کشید.

۲۴۲۲۴۳

منبع

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا